Het nieuwe rijden

Comfortabeler en veiliger autorijden en daarbij brandstof besparen. Bij verkeersschool Megan leer je de mogelijkheden van jouw auto op dit vlak beter te benutten.De rijstijl wordt aan alle leerlingen aangeleerd zodat hiermee straks een nieuwe generatie bestuurders ontstaat die veiliger, comfortabeler en milieubewuster rijdt. “Het nieuwe rijden” is een rijstijl die optimaal is aangepast aan de moderne motortechniek en die leidt tot veiliger, comfortabeler en brandstofbesparend rijgedrag.

Ga naar de officiele website van het nieuwe rijden
Klik op het logo voor meer informatie

Zoals bij een openstaande brug, bij een spoorwegovergang, in de file, wanneer je iemand afhaalt, etc. start je, doe dit dan zonder gas te geven.

Schakelen Schakel zo vroeg mogelijk op naar een hogere versnelling. Tussen de 2.000 en 2.500 toeren. Dit geldt voor zowel benzine-, diesel- als LPG-auto’s.
Motor afzetten Zoals bij een openstaande brug, bij een spoorwegovergang, in de file, wanneer je iemand afhaalt, etc. start je, doe dit dan zonder gas te geven.
Uitrollen Zie je dat je snelheid moet minderen of stoppen voor een verkeerslicht, laat dan tijdig gas los en laat de auto in de versnelling van dat moment uitrollen.
Accessoires Maak, indien mogelijk, gebruik van in-car apparatuur, zoals toerenteller, cruise control en boordcomputer.
80 in z’n 5 Rij zo veel mogelijk met een gelijkmatige snelheid en een laag toerental in een zo hoog mogelijke versnelling.
Auto kopen Let bij de aanschaf van een nieuwe auto op het energielabel.
Bandenspanning Controleer maandelijks de bandenspanning.
Vooruit kijken Kijk zo ver mogelijk vooruit en anticipeer op het overige verkeer.
Energie vreters Ga bewust om met energievreters zoals airco, achterruitverwarming of oplaad apparatuur.
Bij verkeersschool “Megan” leer je dit allemaal!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.